BruNett+

Humán-ügyviteli szoftver

Login

Gyakran előfordul, hogy a Brunettben olyasmit oldanak meg visszamenőleges számfejtéssel, amit az AbevJava nem fogad el. Ilyenek a negatív értékek a 09-es lapon, vagy a visszamenőleg váltzott START és netto megőrzés kedvezmények.
A havi bevallás generálása után célszerű rákattintani a "Visszaszámolandók" gombra. Ez megmutatja, hogy mely személyek adatait célszerű visszaszámolni, hogy ne legyen gond vele. Ez a "Visszaszámolás" gombbal tehető meg, de előtte érdemes megnézni, hogy miért van rá szükség. Ilyenkor ezek az adatok tárgyhónapban nullázódnak, de a program eltárolja, hogy melyik hónap önellenőrzésébe kellene beleszámolni. Ha a havi bevallás képernyőn átállnak arra a hónapra és belépnek az illető részletezőjébe, kékkel látni fogják az adott hónapra visszaszámolt értékeket.
Amikor erre a hónapra helyesbítést csinálnak, akkor az illető személy adatai között ezek is ott lesznek. Ha önellenőrzést választanak, akkor a belőlük számolt eltérések megjelennek a céges adatok között is, valamint a 03-as önellenőrzési lapra is felkerülnek.

Nem egyezik a bevalláson és a bérösszesítőn levő szociális hozzájárulás? A céges adatlap újragenerálása sem segít? Meg kellene találni kinél van eltérés?
Ebben az esetben célszerű a bevallás karton használata. Cégszinten az egyéni listák közül a negyedik. Érdemes minden személyt kiválasztani, majd 'Lista kézítés'. Meg fogja mutatni mindenkiről, havi bontásban, hogy miben tér el a rögzített számfejtése a Brunett+ által készített M lapok adataitól.